V roce 1985 uspořádala Galerie H...

subtitle: Galerie H

type of document: podřazený dokument
parent document: Kupředu
imprint date: 1990
page: 3
language: český

notes:
-
V roce 1985 uspořádala Galerie H výstavu dětských kreseb. Součástí vernisáže byl i první dětský den. Sochař Jiří Beránek společně s malířem Zdenkem Hůlou a filozofem Josefem Volvovičem vyrobili romantickou, plátěnou střechou krytou klouzačku. Zabudovali ji kolem kmene mohutného ořechu. Atrakci bylo samozřejmě víc — malované terče, šněrovací stavebnice, stavebnice z velikých pestrobarevných krabic, balóny, hadráky, míče - vlastně celé prostředí soukromého domu, dvůr, stodola plná kreseb a dětí, zelená tráva, čistá voda, sluníčko, rozkvetlá zahrada plná obřích postav, bílých a nadživotních trpaslíků. Vytvořil je sochař Kurt Gebauer na zakončeni výstavy realizaci a nechl je zde ještě pár dní pro potěšení malých i větších návštěvníků. V tradici dětských dnů a výstav věnovaných dětem GH pravidelně pokračovala. Uspořádala výstavu hraček, loutek, zorganizovala větrný den.
Letos poprvé se Dětský den může konečně odehrávat i před vraty soukromého domu, 2. června, přímo na kosteleckém náměstí. Co děti čeká? Divadelní představení, hudba i tanec, soutěže dovednosti, rychlosti, šikovnosti a sily, kreslení na asfaltu, malováni, legrácky v neobvyklých maskách, sladké odměny, občerstveni, štěstí - a další překvapeni. Srdečně zveme všechny děti i jejich rodiče.
A pokud přijedete do Kostelce nad Černými lesy už dřív, nevadí. 1. června v sedm hodin večer můžete v kinosále navštívit představeni Jiřího Dědečka - a v sobotu až v 10 dopoledne je v Galerii H zahájení výroční výstavy výtvarné společnosti Kruh.

V roce 1985 uspořádala Galerie H...

person   born   note
Hůla Jiří   7. 6. 1944   podepsáno - -H-

V roce 1985 uspořádala Galerie H...

institution, city
Galerie H, Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ)
Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ), Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ)

V roce 1985 uspořádala Galerie H...

performace/akce
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
1990/06/02   Dětský den Občanského fóra, Náměstí Smiřických, Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ)

V roce 1985 uspořádala Galerie H...

  institution, city, signature, notes  
  A 152926, Jiří Hůla