Karolína Soukupová – Tvář místa

type of document: tisková zpráva
imprint date: 2019
number of page: 1 list
dimensions [mm]: 297 x 210
language: český

notes:
-
Od 23.4. do 5.5. 2019 bude v galerii Prokopka k vidění výstava představující nejnovější tvorbu mladé autorky Karolíny Soukupové, talentované studentky VOŠG Hellichova a absolventky Střední uměleckoprůmyslové školy v Praze.
„Společným jmenovatelem a konceptem celé výstavy je touha vyjádřit barvu prostřednictvím lineární kresby černou tuší. Ta zachycuje interiéry jakožto duše jejich obyvatel a tvůrců zároveň. Protipólem je exteriér vykreslený pomocí plošné stylizace pohledu. Kresebnou cestou je poté možné poskládat skutečnost z jednotlivých částí a zajímavostí.“
(Karolína Soukupová)
Jedná se o soubor prací sjednocený tématem prostoru, který má své vlastnosti, vzhled, strukturu a systém. Každé místo je něčím specifické a prostřednictvím ilustrace tuší má jiný výraz, než prostřednictvím kresby versatilkami či fixy.
Karolína sbírá příběhy míst, které chce prostřednictvím její tvorby sdílet s ostatními. Zachycuje interiéry přátel a příbuzných a naproti tomu umisťuje barevné exteriéry z jejích cest po Francii a Itálii a pohledy na horské vrcholky Čech. Vytváří tak zajímavé a vzájemně kontrastující polarity. Při své tvorbě Karolína používá různé techniky jako je perokresba, kresba tužkou, kresba fixou, kresba versatilkou, aquatinta, litografie a knižní koptská vazba.
Výstava 'Tvář místa' si klade za cíl mimo jiné ukázat odlišný způsob vizuálního zobrazení prostředí kolem nás, míst, ve kterých běžně žijeme a trávíme svůj čas a ke každému obrazu je možné

Karolína Soukupová – Tvář místa

person   born   note
Soukupová Karolína        

Karolína Soukupová – Tvář místa

autorská
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2019/04/23 - 2014/05/05   Karolína Soukupová: Tvář místa, Galerie Prokopka, Praha

Karolína Soukupová – Tvář místa

institution, city
Galerijní Laboratoř, Praha

Karolína Soukupová – Tvář místa

výroční zpráva
  published   title (subtitle), publisher, city
  2020   Galerijní laboratoř (Výroční zpráva 2018/2019), Galerijní Laboratoř, Praha, s. 17-18

Karolína Soukupová – Tvář místa

  institution, city, signature, notes  
  G 225324, Galerijní laboratoř, výstřižek