Svět podle nás

type: kolektivní
place of exhibition: Nová síň (Nová výstavní síň)
date of exhibition: 2010/12/07 - 2011/01/29

note:
Výstava Občanského sdružení Slepíši s tradičním předáním Ceny hejtmana.
Výstava nevidomých autorů Občanského sdružení Slepíši představí sochařský cyklus BIBLE, který vznikl na základě dlouhodobé iniciativy Štěpána Axmana. První „příběhy“ z Bible vznikaly v roce 1995 v Ateliéru hmatového modelování. Od roku 2003 je toto téma nosné pro akci Občanského sdružení Slepíšů – „Mezinárodní pracovní setkání nevidících výtvarníků“.
Výstava dává mimořádnou možnost seznámit se s výsledky nové výtvarné disciplíny – s hmatovým sochařstvím a s Axmanovou technikou modelování. Pro výuku této techniky není nejdůležitější výtvarné nadání, ale základní motorická zručnost při práci s hlínou a odvaha učit se něco nového. Otevírá tak novou cestu nevidomým lidem k výtvarnému vyjádření.
V rámci této již tradiční výstavy proběhnou vzdělávací programy odborných pracovníků zařízení zabývajících se rukodělnými činnostmi lidí se zdravotním postižením. Výchovně vzdělávací programy o životě nevidomých lidí určené dětem mateřských, základních a středních škol. Děti se formou hry a vzájemné spolupráce seznámí se životem lidí s tímto znevýhodněním a vyzkouší si možnosti svého hmatu.

Svět podle nás

institution, city, address
Galerie výtvarného umění v Ostravě, Ostrava (Ostrava-město), Poděbradova 1291/12

Svět podle nás

program
  published   title (subtitle)
  2010   Galerie výtvarného umění v Ostravě (Program - říjen, listopad, prosinec 2010)