Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)

Stay...

type: kolektivní
place of exhibition: Zámek Třebešice
date of exhibition: 2004/03/09 - 2004/04/25

note:
Stay...

(9.3 – 25.4. 2004)

Stay... představuje práce čtyř umělců, kteří se zúčastnili „residenčního programu“ organizovaného v léte 2003 na zámku Třebešice. Tito umělci byli pozváni k prvnímu oficiálnímu pětitýdennímu pobytu na zámku (ten se nachází hodinu jízdy od Prahy směrem na Kutnou Horu). Annabel Howland pracuje především jako fotografka. Její širokospektrální barevné fotografie jsou původně záběry dálnic a mraků snímané ze vzduchu. Umělkyní jsou poté jemně porcované a rozřezávané; takto vzniklé obrazy se pak stávají výřezy map a zároveň krásnými a znepokojivými krajinami. Také Thomas Wildner je pozorovatelem krajiny. Pracuje situačním stylem, kalkuluje a dokumentuje své kresby, skulptury a odhaluje části náhodnosti i omezení urbanisticky konstruované krajiny.
Pracuje situacním stylem, kalkuluje a dokumentuje své kresby, skulptury a odhaluje cásti náhodnosti i omezení urbanisticky konstruované krajiny. Práce, které vystavuje Arno Coenen používají nová media – animované filmy, které kritizují i humoristicky zkoumají stereotypy západní ikonografie. Arno vytváří také rozsáhlé mozaiky a bude realizovat stálou instalaci na zámku Třebešice. Dílo Francesca Simetiho, které bylo vytvořeno speciálně pro FUTURU, obsahuje myšlenky okupace a adaptace. Jeho série fotografií s názvem „Shaggy“ z časopisových reklam na vojenské oblečení a instalace vzniklá dvojí technikou tapetování působí ruku v ruce a vytvářejí evokativní prostředí domova, designu a nebezpečí. Výstava jako celek ukazuje v dílech všech umělců podobnosti a rozdíly, se kterými každý z nich přístupuje ke stejným tématům libovůle, fragmentace a různým formám cestování a bydlení.

Animatricks uvádí řadu animovaných filmů vytvořených 7 mladými umělci. Každý z nich používá jinou techniku a tak tento výběr nabízí vzájemně se lišící práce nejmladší generace animátorů pobývajících v České republice.

Autoři:Jelenová, Jindra, Kakalík, Peteríková, Ryška, Skála a Tomič.
(http://www.futuraproject.cz)

Stay...

Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)
Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)
Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)
Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)
Arno Coenen (http://www.futuraproject.cz)
Francesco Simeti (http://www.futuraproject.cz)
Annabel Howland (http://www.futuraproject.cz)
 

Stay...

person   born
Coenen Arno   1972    
Howland Annabel   1967    
Simeti Francesco   1968    
Wildner Thomas   26. 10. 1966    

Stay...

institution, city, address
Centrum pro současné umění Futura, Praha, Holečkova 49

Stay...

pozvánka kolektivní
  published   title (subtitle)
  2004   Stay, Project room