Novodobá architektura Krkonoš

type: kolektivní
place of exhibition: Krkonošské muzeum
date of exhibition: 2012/12/14 - 2013/04/14

note:
Novodobá architektura Krkonoš je tématem více než živým a plodícím neustávající diskusi. I proto Krkonošské muzeum Správy KRNAP ve vrchlabském klášteře připravilo výstavu, která laikům i odborné veřejnosti představuje přehlednou formou bouřlivý vývoj, jímž prošla výstavba v Krkonoších za poslední více než století.

V důsledku vzrůstajícího turistického ruchu vznikaly budovy do té doby nebývalých rozměrů a tvarů. Tradici lidového stavitelství začaly překrývat různé slohové a módní trendy, které se střídaly v rychlém sledu. Některé se projevily jen výraznými solitéry, jiné daly vzniknout obecně přijímaným formám, které se v architektuře projevují dosud.

Součástí výstavy jsou i ukázky školních prací dnešních mladých architektů z ČVUT, na nichž můžeme sledovat současné trendy bez deformací jakýmikoli vnějšími vlivy. Novodobá architektura je v Krkonoších tématem dosud dostatečně neprobádaným, a proto výstava nabízí jedno z prvních ucelených shrnutí fenoménu, který si jistě zaslouží další zájem.
(tisková zpráva)

Novodobá architektura Krkonoš

institution, city, address
Krkonošské muzeum, Vrchlabí (Trutnov), Husova 213

Novodobá architektura Krkonoš

podřazený dokument
  published   title (subtitle)
  2012   Kalendárium kulturních událostí