Galerie Natura

type: galerie
city: Průhonice (Praha-západ)
address: Zámek 1, 252 43 Průhonice
zip code: 252 43
state: Česká republika (Czech Republic)

web: https://www.facebook.com/galerienatura
birth year: 2014
death year: 2015

notes:
Milí přátelé. Oznamujeme vám, že Galerie NATURA končí svou činnost ve své původní lokalitě na Průhonickém zámku. Původní galerijní prostor doznal značných změn a také koncepce výstav se změnila. Pro ty z vás, kteří jste vítali zejména umístění na Průhonickém zámku máme však dobrou zprávu. Galerie v této lokalitě bude pokračovat ve své činosti, bude však mít jiný název: Artinpark Gallery a také bude mít novou kurátorku, Nadiu Rovnerovou. V přípravě, organizování a kurátorování výstav je velmi zkušená a program její vlastní galerie v centu Prahy Artinbox Gallery zaručuje kvalitní program i v Průhonické galerii. 
Jsme upřímně rádi, že se podaří udržet provoz galerie, na jejímž vybudování jsme se podíleli a přejeme Artinpark Gallery vše nejlepší do Nového roku. První výstava se otevírá již tento čtvrtek. Přijďte se podívat.
My jsme se s Jindrou rozhodli pokračovat v naší kurátorské činnosti pouze formou příležitostných projektů v různých galeriích, ale vždy tak, aby nás to neomezovalo v naší vlastní výtvarné práci. Shodou okolností otevíráme ve stejný den, kdy se otevírá první výstava v Artinpark Gallery v Průhonicích výstavu Pocta Otto Guttfreundovi v Rabasově galerii v Rakovníku. Bude to rozsáhlý projekt zahrnující 12 výtvarníků, sochařů, malířů a fotografů tří generací, kteří ve své tvorbě osobitě navazují na kdysi tak revoluční objevy kubizmu a vzdávají tak hold jednomu z největších umělců novodobých českých dějin.
Pozvánka byl na stránky přidána již před pár dny, ale teprve dodatečně máme čas a chceme upozornit na změny, které mezi tím proběhly a také chceme tímto propagovat Artinpark Gallery, jejíž genezi jsme se zde pokusili ve zkratce popsat.

Vaši, Pavel Baňka a Jindra Viková

Galerie Natura

 kurátoři: Jindra Viková a Pavel Baňka


Galerie Natura

institution, city, address
Artinpark Gallery, Průhonice (Praha-západ), Zámek 1, Průhonický park

Galerie Natura

date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2014/04/01 - 2014/06/08   Václav Fiala a hosté, Galerie Natura, Průhonice (Praha-západ)

Galerie Natura

date of exhibition   exhibition title
2014/04/01 - 2014/06/08   Václav Fiala a hosté
2014/06/13 - 2014/09/08   Jindra Viková a její hosté: Texty lásky
2014/09/08   Texty lásky
2014/09/12 - 2014/12/31   Kmenové souvislosti. Pavel Baňka a hosté

Galerie Natura

institution, city, address
Botanický ústav AV ČR, v. v. i., Průhonice (Praha-západ), Zámek 1