Kulturní centrum Fabrika

city: Svitavy (Svitavy)
address: _
state: Česká republika (Czech Republic)

birth year: 2008

notes:
Multifunkční, vzdělávací a kulturní centrum Fabrika Svitavy vzniklo v roce 2008 přestavbou starého továrního objektu v centru města. Fabrika změnila svůj účel a stalo se z ní vzdělávací a informační centrum. Najdete zde moderní knihovnu, divadelní a kongresový sál nebo stylovou restauraci.
Pojmenování Fabrika evokuje původní účel budovy, kterou ve 20. letech dvacátého století nechal postavit podnikatel v textilním průmyslu Wilhelm Ettl. Mohutná čtyřpodlažní budova, vybudovaná nedaleko zadních traktů historických měšťanských domů, se postupně stala součástí městského jádra. Fabrika je ale zejména místem k vzájemnému setkávání lidí. Samotná dispozice a otevřenost vnitřních prostor je k tomu co nejvíce uzpůsobena. Pasáž umožňuje průchod centrem budovy, volně přístupné ochozy a galerie v jednotlivých patrech centrální části Fabriky umožňují zhlednutí výstav obrazů a fotografií.
Centrem Fabriky se stala moderní knihovna, která poskytuje kvalitní informační služby, slouží ke vzdělávání, studiu. Ve Fabrice je také vybudován plně akustický kongresový a divadelní sál, který je vybaven audiovizuální technikou s možností projekce v sálu. Součástí kongresového sálu jsou i překladatelské kabiny pro pořádání mezinárodních kongresů.
Restaurace Fabrika se stylovým interiérem o kapacitě 80 míst nabízí gastronomické služby s širokou nabídkou jídel a kvalitních vín. Na restauraci navazuje volně přístupný salonek se 40 místy, který je možné využít také k obchodním jednání, uzavřenou společnost, svatby, výročí, promoce.
Mimo knihovny, divadelního sálu a restaurace zde sídlí také středisko kulturních služeb města Svitavy, mateřské centrum Krůček, klub seniorů, prodejní galerie a antik i televizní studio CMS TV a řada dalších institucí.
kudyznudy.cz, 23.3.2018

Kulturní centrum Fabrika

date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2008/10/02 - 2008/11/17   Jindřich Štreit: Cesta ke svobodě, Městské muzeum a galerie, Svitavy (Svitavy)
2011/07/01 - 2011/08/28   Jan Kufa Kičeřok: Pohled do tváře člověka, Kulturní centrum Fabrika, Svitavy (Svitavy)

Kulturní centrum Fabrika

date of exhibition   exhibition title
2011/07/01 - 2011/08/28   Jan Kufa Kičeřok: Pohled do tváře člověka

Kulturní centrum Fabrika

pozvánka autorská
  published   title (subtitle)
  2011   Jan Kufa Kičeřok: Pohled do tváře člověka (fotografie)