Quirin Jedlička

* 31. 1. 1953, Brno (Brno-město), Česká republika (Czech Republic)
poet, sculptor, painter

 

sex: male

word:
Od narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Tato skutečnost jej naučila jisté skromnosti a pokoře, ale v žádném případě odevzdanosti. V roce 1977 ukončil VUT v Brně a nastoupil do zaměstnání jako technolog v MEZ Brno. Pro trvale nepříznivý zdravotní stav byl dán do invalidního důchodu.
Od 80. let se Quirin Jedlička věnuje umělecké činnosti, která se stala náplní jeho života. Ve svém literárním a výtvarném projevu realizuje pohled na svět prostřednictvím básní a obrazů. Vydal pět básnických sbírek a uspořádal osm samostatných výstav. Zúčastnil se osmi mezinárodních malířských sympoziií a dvou tvůrčích pobytů.

Bibliografie
1991 Poloviční úsměv mé velryby, soukromý tisk
1994 Soukromá rozhledna, soukromý tisk
1995 Nemám na vybranou, Petrov
1997 Střepy na cestě, Větrné mlýny
1998 Víno rozlité tmou, Větrné mlýny

zdroj - www.ipetrov.cz