Petr Ulrych

* 31. 5. 1965, Praha, Česká republika (Czech Republic)
publicist, photographer

 

sex: male

word:
Živil se jako novinář na volné noze, posléze jako kmenový člen kulturní rubriky Mladého světa. Po barvité řadě dalších profesí (laborant v oddělení velkých zvětšenin ČTK, topič kotelny, noční uklízeč u McDonald's, prodavač splachovadel na Karlově mostě, režisér striptýzových klipů pro společnost DVTV, obchodník starými skříněmi) založil v roce 1992 jazykovou agenturu, kterou vede dodnes. Žije v Praze.

Bibliografie
1991 Mina v tramvaji, Gnóm
1992 Pražský zázrak (4 autoři), Pražská imaginace
1992 Vesmírný pes, Gnóm
1997 Deníky malíře srdcem (rozhovory s J. Jírou), Paseka
1998 Přeludy, Petrov
2000 Srdce marionet, Petrov

zdroj - www.ipetrov.cz