Kamil Pecher

* 4. 4. 1937, Plzeň (Plzeň-město), Česká republika (Czech Republic)
† 14. 4. 1979, Brockwille (Ontario), Kanada (Canada)
Journalist, Writer,

 

nationality: Czech
sex: male

notes:
NK ne - 2017/07

Kamil Pecher

Plzeňský rodák, technik, novinář a spisovatel, emigrant žijící v Kanadě. Po několikaletém studiu na technice pracoval v Plzni jako technik, ale záliba v politice, historii a vědě jej přivedla k novinářskému povolání. Působil v závodním časopise Škodovák v Plzni, po r. 1968 odešel do Kanady. Zde studoval, psal knihy, publikoval články v časopisech (Western sportsman, Pursvit, Beaver). Byl členem Solečnosti pro vědu a umění, SITU (USA) a dalších. Nedlouho po svém příchodu do Kanady podnikl 1000 km dlouhou cestu kajakem divočinou severního Saskatchewanu. Z deníkových zápisů, pořízených na této cestě, vznikla kniha "Lonely voyage - Opuštěná plavba". Druhá kniha "Klondike, anyone?" popisuje cestu dvou přátel po Yukonu. Zemřel v r. 1979 v Brockville v Kanadě.
lanius.kmp.plzen-city.cz, 25.7.2017

Kamil Pecher

from - to   institution, city, notes
???? - ????   Kanada
???? - ????   Plzeň (Plzeň-město), Plzeň (Plzeň-město)

Kamil Pecher

from - to   group, *creation, notes
???? - ????   exil, *
???? - ????   osobnosti (Plzeňský kraj), *
1968 - ????   český exil (Kanada), *

Kamil Pecher

kalendárium
  published   title (subtitle), publisher, city
  2006   Kalendárium osobností západních Čech na rok 2007 (Textová část), Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Plzeň (Plzeň-město)
  2008   Kalendárium osobností západních Čech na rok 2009 (Textová část), Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Plzeň (Plzeň-město)