Naše výtvarné umění v Helsinkách a v Kodani

type of document: podřazený dokument
parent document: Mladá fronta
imprint date: 1959
page: 3
language: český

notes:
-
Do Helsinek bylo odesláno 240 exponátů obrazů, kreseb a soch našich předních současných výtvarných umělců. V Helsinkách je totiž od 5. do 24. května otevřena výstava „Současné výtvarné umění Československa“.
Finští zájemci o výtvarné umění budou tak mít možnost spatřit vynikající oleje Jana Baucha, Vincence Beneše, Bohumíra Dvorského, Miloslava Holého, J. Brože, Václava Rabase, Vlastimila Rady, Vojtěcha Sedláčka, Jana Slavíčka, V. Tittelbacha, Richarda Wiesnera a dalších.
Mezi vystavenou grafikou budou zastoupeni Cyril Bouda, Jozef Liesler, Karel Svolinský, K. Lhoták, a ze sochařů nás bude reprezentovat Břetislav Benda, Karel Hladík, Jan Kodet, Jindřich Wielgus, K. Pokorný, Jan Lauda, K. Lidický, V. Makovský, I. Malejovský a mnoho ostatních.
Po skončení výstavy našeho výtvarného umění v Helsinkách bude celá expozice instalována v druhé polovině června v Kodani. Současně se jedná o její instalaci i ve Stockholmu.

Naše výtvarné umění v Helsinkách a v Kodani

person   born   note
Stejskal Vladimír   12. 1921    

Naše výtvarné umění v Helsinkách a v Kodani

kolektivní
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
1959/05/05 - 1959/05/25   Tšekkoslovakian nykytaidetta / Tjeckoslovakisk nutidskonst, Helsingin Taidehalli / Helsingfors Konsthall, Helsinky (Helsinki)