Vážení Kosteláci...

type of document: podřazený dokument
parent document: Černokostelecko
imprint date: 1991
number of page: 1
notes of page: nestránkováno
language: český

notes:
-
Váženi Kosteláci,
pozdravujeme vás srdečné z Kostelce nad Černými lesy. Kostelec nad Černými lesy Je malé město (3200 obyvatel) ležící v poměrně členitém terénu asi 35 kilometrů na východ od Prahy.
V našem Kostelci je základní škola, kterou navštěvuje přes 700 žáků. Vysoká Škola zemědělská v Praze a její nedávno rehabilitovaná lesnická fakulta má v kosteleckém zámku odborná pracoviště a Školní lesní podnik. Na zámku také sídlí Institut aplikované ekologie. Ve městě je staletá hrnčířská tradice, kterou se za posledních čtyřicet let podařilo téměř dokonale zahubit.
V roce 1987 bylo rozhodnutím ONV v Kolíně ustanoveno Památkově ochranné pásmo pro dochované historické prostředí sídlištního celku města Kostelce nad Černými lesy. Působí zde několik drobnějších podniků (pivovar, vajíčkárna, pila, dřevozpracující družstvo, Keramo, ČSAD,…), ale další existence většiny z nich je zatím nejistá. Rozhodnutím ministerstva zdravotnictví ČR byla zde založena velká nemocnice. Objevilo se už i několik soukromých podnikatelů. Tělovýchovná jednota Tatran sdružuje celou řadu sportovních oddílů. Máme Městskou galerii a muzeum kostelecké keramiky s docela slušnými sbírkam. Od roku 1990 pořádáme velké dětské dny. V roce 1989 jsme zorganizovali první keramický trh na náměstí Smiřických. Jako součást keramického trhu v roce 1992 (20. a 21. června) chceme uspořádat setkání Kostelců.
To se nám ale nemůže podařit bez vaší chuti a pomoci. Posíláme zatím nějaké materiály, ze kterých si sami uděláte představu o našich starostech a radostech, o naší práci. Přikládáme také seznam Kostelců, které jsme kontaktním dopisem obeslali. Pokud znáte nějaké další obce jménem Kostelec, dejte nám, prosím, vědět.
Napište, jak se vám naše myšlenka zamlouvá. V každém případe nám, prosím, pošlete co nejvíce materiálů a informací o vašem městě či městečku, o vaši obci.
Přípravný výbor Setkání Kostelců

Vážení Kosteláci...

sraz/setkání/oslava
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
1992/06/20   1. setkání Kostelců, Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ), Kostelec nad Černými lesy (Praha-východ)