Ze šuplíku

type: kolektivní
place of exhibition: Galerie PAPE
date of exhibition: 2018/09/10 - 2018/11/10

note:
Výstava prezentuje díla autorů současné umělecké scény a nabízí pohled do jejich soukromého prostoru – šuplíku.
Výběr tvůrců je dosti pestrý, každý z autorů věnoval své dílo pro charitativní výstavu. Vystavená díla nám umožňují nahlédnout do způsobu práce, myšlení a rozjímání na cestě k touženému výsledku výtvarníka. Materiály, které se v jeho zásuvkách hromadí, často světlo světa ještě ani nespatřily, sloužily jako přípravné studie, inspirační zdroje, skicy a návrhy.
Jsou unikátní. Je v nich totiž míra osobního prožitku, nádherná čistá energie procesu a vývoje, jakási až podprahová upřímnost. Nesou si v sobě esenci citu, který se s autorem spojuje, když na ten „počmáraný“ kus papíru s odstupem času pohlédne. Dovedou v něm probudit a znovu tak procítit okamžik, kdy vznikaly.
Někteří autoři se rozhodli vytvořit dílo přímo pro příležitost výstavy, jiní vybrali něco ze svých finálních prací. Na výstavě se tak potkávají různé živé umělecké formy, v podobě kreseb, tisků, linorytů, akvarelů, fotografií a jiných výrazových 2D prostředků.

Další vystavující: Petra Kozubíková, Johana Kubíčková, Ové Pictures, Jana Rašková, Martin Rusek, Irena Stanislavová, Jan Zemánek

Ze šuplíku

person   born
Cónová Magdalena   1985    
Drozd Jan        
Gebauer Kurt   18. 8. 1941    
Hajdyla Veronika   1988    
Jiroušková Petra        
Kovačíková Radka   1982    
Rašková Lenka   3. 5. 1966    
Smetanová Tereza   28. 2. 1979    
Stránská Nepovímová Lenka   1983    
Šimonovičová Jana   1983    
Vinklárková Hana   19. 8. 1977    

Ze šuplíku

institution, city, address
Galerie PAPE, Odry (Nový Jičín), Dělnická 863/5