(http://www.futuraproject.cz)

Twigi.com: Umělecká seznamka Internetové Generace

type: kolektivní
place of exhibition: Centrum pro současné umění Futura
date of exhibition: 2005/04/06 - 2005/05/08

note:
TWIGI.com je po vyhledávači uměleckých stránek dalším webovým projektem Interentové Generace. Narozdíl od předchozích a probíhajících kurátorských akcí, zaměřených především na internetové technologie a tvorbu jiných umělců, je TWIGI.com projektem, který komunikuje se širší veřejností a snaží se přesáhnout hranice komunity umění.

Seznamka twigi.com, tak pokračuje v úsílí Internetové Generace ukázat internet jako svébytný prostor pro umění, umělecké aktivity a v neposlední řadě jako prostor, který umožní veřejnosti snadnější přistup k současnému umění.

Twigi.com je plná verze seznamovací služby pro umělecký internet, která s sebou navíc přináší některé nestandartní virtuální služby

registrované partnerství
rozvod
tamagochi děti

a funkce pro seznamování umělců i vizuální podobu, která cituje českou uměleckou scénu. Vyhledávání vhodného protějšku tak bude možné nejenom podle fyzického vzhledu, náboženského nebo politického vyznání, ale i podle uměleckého zaměření a vztahu k umění.

Seznamka funguje na internetu (online). Během výstavy bude prezentována společně s instruktážním materiálem (video a flash).
Internetová generace!

Volné kurátorsko-tvůrčí seskupení zaměřené na umění v informační společnosti.

"Nebylo by zcela korektní nazývat dnešní společnost přívlastkem "informační" pokud by tato společnost nebyla nositelem vlastní kultury, umění a svébytných estetických hodnot."

Internetová Generace (IG!) je volným, kurátorsko-tvůrčím seskupením zaměřeným na umění v informační společnosti. Na umělecké scéně začala působit v první polovině roku 2004.

Myšlenka vytvořit seskupení, které by se věnovalo informační společnosti z hlediska kultury a umění, vzešla od několika absolventů AVU a ČVUT. Převážně studentů, kteří se pohybovali v okruhu ateliéru Nových médií II Veroniky Bromové, ateliéru vizuálních komunikací Jiřího Davida a ateliéru intermediální tvorby Milana Knížáka.

Internetová Generace vznikala s určitou představou prostoru, který sdílí informační společnost společně s kulturou, uměním resp. designem. I když takové sdílení může být více nebo méně nevědomé, lze jen těžko zpochybnit skutečnost, že se Internet a digitální technologie stávájí generačním pojítkem (podobně jako fenomén domácích studií, publikování na webu nebo mobilní komunikace ... )

Aktivity Internetové Generace jsou zaměřeny na využití Internetu, kreativních programů, interaktivních aplikací a nových médií obecně. A snaží se poukazovat na kulturní a často také kultovním fenomény "multimediální" doby.

Mezi první kurátorské projekty IG! patří "Domácí stránka" umeni.org/ds, seznamka twigi.com a aktuální projekt "Flashback". Internetová Generace se rovněž podílí na provozu stránek www.artikl.cz.

Jindřich Červenák
www.umeni.org/artist/cervenak.jindrich.oo
www.cervenak.cz

Radek Macke
www.umeni.org/artist/macke.radek.oo
www.artikl.cz/macke

Jan Jirovec
www.umeni.org/a

(http://www.futuraproject.cz)

Twigi.com: Umělecká seznamka Internetové Generace

(http://www.futuraproject.cz)
(http://www.futuraproject.cz)
 

Twigi.com: Umělecká seznamka Internetové Generace

person   born
Červenák Jindřich   23. 11. 1972    
Jirovec Jan   31. 5. 1976    
Macke Radek   11. 8. 1975    

Twigi.com: Umělecká seznamka Internetové Generace

institution, city, address
Centrum pro současné umění Futura, Praha, Holečkova 49

Twigi.com: Umělecká seznamka Internetové Generace

group, *creation, notes
Internetová generace (IG!), *2004