Vánoce na klopě

type: kolektivní
place of exhibition: Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
date of exhibition: 2012/11/16 - 2013/11/13

note:
Chcete si vychutnat opravdu každou minutu magické vánoční atmosféry? Noste symboly vánoc stále při sobě, třeba na klopě sáčka nebo kabátu! Výběr z nejkrásnějších a nejzajímavějších broží, jehlic a ozdobných špendlíků s vánočními a zimními motivy představuje výstava Vánoce na klopě.

Návštěvníci, kteří do jabloneckého muzea v adventním a vánočním čase zavítají, budou moci shlédnout více než tisícovku exponátů z muzejních sbírek. Kromě tradičních motivů sněhových vloček, ozdobených stromečků či andělíčků jsou k vidění i různé zimní radovánky a sporty, veselé příhody na sněhu nebo tradiční vánoční postavičky. Nechybí ani bižuterně zpracovaný betlém z kotlíkové řetězoviny nebo opravdová kuriozita, pohyblivá brož v podobě Santa Clause skákajícího padákem.

Na výstavě se prezenttuje také bižuterie současných výrobců nebo studentů jablonecké uměleckoprůmyslové školy. Skutečnou lahůdkou pak má být ukázka z kolekce designových šperků s motivem jelena, známých jako „jelení šperky“. Rozšířený sortiment nabízí po dobu výstavy také muzejní prodejna, kde je možné pořídit originální dárky v podobě bižuterie s vánočními motivy.

Pro tvořivé a šikovné zájemce jsou připraveny tři jednodenní výtvarné kurzy zaměřené na různé techniky výroby broží se zimní a vánoční tématikou. Přijďte si vyrobit vlastní brož, se kterou zazáříte nejen u vánočního stolu.

Vánoce na klopě

institution, city, address
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Jablonec nad Nisou (Jablonec nad Nisou), Jiráskova 4 (dnes U Muzea 398/4)

Vánoce na klopě

podřazený dokument
  published   title (subtitle)
  2012   Kalendárium kulturních událostí