Mezinárodní přehlídka studentských prací Cena prof. Jindřicha Halabaly 2018

type: kolektivní
place of exhibition: Místodržitelský palác
date of exhibition: 2018/11/09 - 2018/11/25

note:
1. patro

Letošní 14. ročník soutěže "Cena prof. Jindřicha Halabaly 2018" se uskuteční v Místodržitelském paláci v Brně v termínu od 9. 11. do 25. 11. 2018. Výstava bude zahájena dne 8. 11. 2018 v 15 hodin slavnostním vyhlášení výsledků soutěže a vernisáží v Barokním sále Místodržitelského paláce. Pro zpestření programu proběhne dopoledne od 9h v Barokním sále Místodržitelského paláce Symposium určené pro studenty i širokou veřejnost na téma: Vývoj nábytkářské tvorby na jižní Moravě, Škola a student, Praxe a student.

"Cena prof. Jindřicha Halabaly" je každoročně udělována studentům vysokých škol v České a Slovenské republice nebo jiné zemi za nejlepší semestrální projekty v oblasti designu nábytku a interiéru. Soutěž vznikla u příležitosti 100. výročí narození prof. Jindřicha Halabaly a její 14. ročník proběhne dle jejího statutu v Brně. Záštitu nad soutěží přebírá rektor Mendelovy univerzity v Brně, děkan LDF Mendelovy univerzity v Brně, primátor statutárního města Brna, Klastr českých nábytkářů, Národní centrum nábytkového designu a je s podporou Moravské galerie v Brně. Studentská soutěž "Cena prof. Jindřicha Halabaly" vznikla z iniciativy Technické univerzity ve Zvolenu, kde Profesor Jindřich Halabala jako v jediném vysokoškolském zařízení tohoto druhu v poválečném Československu založil studium nábytkářského oboru. Ústav nábytku, designu a bydlení Mendelovy univerzity v Brně pořádá letos již 14. ročník soutěže.

Do letošní mezinárodní soutěže Cena prof. Jindřicha Halabaly 2018 je přihlášeno 264 studentský prací z 14 univerzit a 7 středních odborných škol.

Cena je udělována v kategorii:

Design nábytku - klauzurní práce
Design nábytku - závěrečné práce
Design interiéru - klauzurní práce
Design interiéru - závěrečné práce
Design nábytku a interiéru - kategorie střední školy

Mezinárodní přehlídka studentských prací Cena prof. Jindřicha Halabaly 2018

institution, city, address
Mendelova univerzita v Brně (MUNI), Brno (Brno-město), _
Moravská galerie v Brně, Brno (Brno-město), Husova 18, Pražákův palác

Mezinárodní přehlídka studentských prací Cena prof. Jindřicha Halabaly 2018

person   born
Svoboda Jaroslav        
Tauber Jiří