Petr Soušek: (Povy)ražení s pokušitelem

type: autorská
place of exhibition: Biskupská mincovna
date of exhibition: 2011/05/17 - 2011/10/02

note:
Moderně pojatou výstavou replik historických mincí Mgr. Petra Souška Vás formou veselých a poučných příběhů o mincovnictví a historii peněz provede pokušitelská komiksová postavička Poky.

Mgr. Petr Soušek se specializuje na vysoce umělecké ražby mincí a medailí, především v historickém stylu. Jako jeden z mála na světě používá při výrobě původní – historické mincovní postupy: z ručně rytých ocelových, železných i bronzových razidel se mince razí ručně nebo na šroubovém mincovním lisu. Jako materiál mincí používá řadu kovů od zlata až po hliník. Jeho produkty jsou především repliky antických a dalších historických mincí, žetony, medailony a mince podle vlastních i zákaznických návrhů, ale i historizující a z mincí odvozené šperky. Mgr. Petr Soušek pracuje s Pavlem Neumannem v soukromém medailérství ANTIQUANOVA v Brně.

Na přípravě výstavy replik historických mincí v Biskupské mincovně se výrazně podílela kroměřížská pobočka České numismatické společnosti, se kterou správa Arcibiskupského zámku spolupracuje již mnoho let.

Výstava replik historických mincí bude veřejnosti přístupná do 2. října 2011.

Petr Soušek: (Povy)ražení s pokušitelem

person   born
Soušek Petr   19. 5. 1972    

Petr Soušek: (Povy)ražení s pokušitelem

institution, city, address
Arcibiskupský zámek, Kroměříž (Kroměříž), Sněmovní nám. 1
Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště Kroměříž, Kroměříž (Kroměříž), Sněmovní náměstí 1

Petr Soušek: (Povy)ražení s pokušitelem

ročenka
  published   title (subtitle)
  2012   Go! Galerie Orlovna (Ročenka 2011)