prachenskemuzeum.cz

Skauting a tramping v Písku - stoletá historie

type: nevýtvarná
place of exhibition: Prácheňské muzeum v Písku
date of exhibition: 2019/10/23 - 2019/11/24

note:
Chodba u knihovny
V roce 2019 si písecký Junák připomíná 100 let od založení prvního skautského oddílu. K tomuto výročí připravilo ve dnech 23. 10. - 24. 11. Prácheňské muzeum drobnou fotografickou výstavu „Skauting a tramping v Písku – stoletá historie“. Výstava nabídne zejména málo známé fotografie píseckých skautů a skautských táborů z období počátků a tzv. první republiky a porovná obě hnutí, která se výrazně otiskla do dějin československého 20. století.
V sobotu 26.10. proběhne v Prácheňském muzeu doprovodný program nazvaný Den na skautském táboře. Písecká střediska Junáka postaví na bývalém nádvoří Obchodní akademie symbolický tábor. Tee-pee a podsadové stany vytvoří kulisu osmi stanovištím s různými aktivitami. Děti si budou moci nejen zahrát skautské hry, uplést kožené náramky, ale vyzkoušet i řezání dřeva či škrábání brambor. Zkrátka budou moci prožít skautský tábor na vlastní kůži. Program potrvá od 9 do 14 hodin. Vstup volný bránou z Karlovy ulice.
Písecký Junák následně zve veřejnost na písecké Výstaviště, kde v 15:00 proběhne zasazení památečního stromu. Stoleté trvání píseckého Junáka bude připomínat strom, který se díky skautu Jaroslavu Foglarovi stal synonymem dětských a skautských dobrodružství – ginkgo, jinan.

Skauting a tramping v Písku - stoletá historie

prachenskemuzeum.cz
 

Skauting a tramping v Písku - stoletá historie

institution, city, address
Prácheňské muzeum v Písku, Písek (Písek), Velké náměstí 114

Skauting a tramping v Písku - stoletá historie

key word
skauting