foto - GVU Havlíčkův Brod

Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého

type: kolektivní
place of exhibition: Galerie výtvarného umění
date of exhibition: 2015/05/15 - 2015/06/28

note:
Výstava připravená ve spolupráci s produkční společností Maurfilm představuje svět animovaného filmu Fimfárum III. Vystavené trojrozměrné scény představí všechny tři pohádky z Fimfára: Jak na Šumavě obři vyhynuli, O kloboučku s perkem sojčím a Rozum a štěstí. Výstavu doplní svými ilustracemi a návrhy také jednotliví výtvarníci těchto pohádek.
Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě pro své především dětské návštěvníky připravila na květen a červen výstavní lahůdku v podobě výstavy k animovanému českému filmu Fimfárum Jana Wericha anebo Do třetice všeho dobrého. (15. 5. – 28. 6.).
Výstava vznikla ve spolupráci s produkční společností MAUR film a vystaveny budou trojrozměrné scény z jednotlivých pohádek filmu: Jak na Šumavě obři vyhynuli, jejíž výtvarnicí byla Denisa Grimmová, O kloboučku s pérkem sojčím pod výtvarným vedením Petra Poše a nejdelší pohádky Rozum a štěstí od výtvarnice Patricie Ortiz Martínez. Od této, původem španělské výtvarnice, budou vystaveny také originální návrhy a ilustrace. Nebudou chybět ani další scénické návrhy a fotografie. Výstava reflektuje výrobu a zákulisí filmu, prozradí, jak ve skutečnosti vypadaly jednotlivé pohádkové scény a loutky, a nakonec nechá zručnost našich výtvarníků a animátorů k posouzení samotné návštěvníky, neboť bude možné film v rámci výstavy i shlédnout.
galeriehb.cz

Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého

foto - GVU Havlíčkův Brod
 

Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého

institution, city, address
Galerie výtvarného umění, Havlíčkův Brod (Havlíčkův Brod), Havlíčkovo náměstí 18

Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého

plakát
  published   title (subtitle)
  2015   Filmfárum (Do třetice všeho dobrého)