Marie Tučková: Ursula Uwe: Cyberbaby_

type: autorská
place of exhibition: Galerie G99
date of exhibition: 2018/02/28 - 2018/04/08

note:
Výstava Ursula Uwe: Cyberbaby_ má formu performance a je druhým ze série tří představení. Performance navazuje na předešlý příběh Ursula Uwe / Monumenty lásky, se kterým Marie Tučková vyhrála studentskou Cenu EXIT. V novém provedení dojde ke zrození jedince Cyberbaby, kterého se chór sedmi žen snaží probudit k životu a pečovat o něj.

K prvnímu dílu performance Ursula Uwe / Monumenty lásky Marie Tučková říká: „Je vystavěn chrám, konstrukce, místo k setkání. Je to příbytek přeživších. V prostoru levituje sedm Monumentů lásky, jsou vzpomínkou na lásku. Uvnitř se shromažďuje sedm žen. Společně tráví čas cvičením, simulací a synchronizací. Jsou pravděpodobně poslední přeživší.“

Pro Galerii G99 vzniká nová situace. Opět je zde sedm žen – Dapu Oma, Suse Rosa, Lisa Salome, Paulu Ava, Vera Korra, Matha Selma a Ursula Uwe; nejprve se setkávají v první místnosti, kde jsou přítomni noví jedinci Cyberbabies_. Zpěvem a předčítáním rituálních písní a textů je probouzejí k životu a starají se o ně. Ženy jsou oděny do kostýmu, který z nich tvoří jeden nedělitelný organismus. V druhé místnosti galerie se nachází lože vytyčené Monumenty lásky, objekty, které tvořily scénu i v prvním dílu příběhu. Obě místnosti lze chápat jako svatyni, ve které se ženy scházejí a v pravidelných intervalech zde provádějí rituál.

Marie Tučková: Ursula Uwe: Cyberbaby_

person   born
Tučková Marie   1994    

Marie Tučková: Ursula Uwe: Cyberbaby_

institution, city, address
Dům umění města Brna, Brno (Brno-město), Malinovského nám. 2

Marie Tučková: Ursula Uwe: Cyberbaby_

person   born
Fišerová Cwiklinski Marta   3. 3. 1987    

Marie Tučková: Ursula Uwe: Cyberbaby_

PF
  published   title (subtitle)
  2017   PF 2018 (Dům umění města Brna / The Brno House of Arts)