Melantrich, tiskárna

Author's Catalogue
published, title (subtitle)
1930, Architekt Alois Dryák
1939, Bohuslav Kozák
1948, Vilém Nowak
1948, Jarmila Zábranská
Collective Catalogue
published, title (subtitle)
1928, Výstava soudobé kultury v Brně
1929, Umělecká výstava spolků S. V. U Mánes a Umělecké besedy v Praze
1940, Národ svým výtvarným umělcům
Poster
published, title (subtitle)
nedatováno, Národní galerie Sbírka starého umění
Book
published, title (subtitle)
1921, Zborov
1922, Masaryk a revoluční armáda (Masarykovy projevy k legiím a o legiích v zahraniční revoluci)
1923, O překrásné Alenušce a moudrém pasáčkovi a jiné pohádky
1924, Yester a Li (Historie touhy)
1925, Život Jana Kupeckého
1927, Rudý led
1928, Případ obrazárny Společnosti vlasteneckých přátel umění v Čechách
1929, Ryšavec
1930, Světec
1931, Úspěšné cnosti reverenda Gantryho
1932, Tiše
1932, Jablko s klína
1932, Kreisleriana
1932, Pod listnatým stromem (Essaye)
1933, Tvůrcem snadno a rychle (Essaye)
1934, Tvůrcem snadno a rychle (Essaye)
1934, Poesie (1934 - osm básní)
1934, Mladé zápasy (Juvenilie II.)
1934, Vila Rubein
1934, Valdštejn 1630-1934 (Dějiny valdštejnského spiknutí)
1935, Květy zla
1935, Vincent van Gogh a Paul Gauguin
1935, Václav Špála
1936, Honoré Daumier
1936, Miloš Jiránek
1936, Karel Purkyně
1936, Domenico Theotocopuli zvaný El Greco
1936, Josef Václav Myslbek
1936, Auguste Renoir
1936, Pablo Picasso
1936, Václav Špála
1936, Dokořán
1936, Zpíváno do rotačky
1936, Byl na Sázavě přívoz
1937, Jaro, s bohem (Básně, verše a říkánky)
1937, Jaro, s bohem (Básně, verše a říkánky, 2. vydání)
1937, Malý velikán
1937, Srdce na zámek (Věčný zápas ženy a muže o domovu, lásku a ráj na zemi)
1937, Syn po tátovi (Veselá dobrodružství podařeného tatíka a nevydařeného syna)
1937, Úkoly češství
1937, Mistr Třeboňský
1937, Corot
1937, Norbert Grund
1937, Odění královské
1937, Lyrika
1937, Eugen Oněgin (Román ve verších)
1937, Dramata
1937, Vincenc Beneš
1937, Max Švabinský
1937, Tintoretto
1937, Henri Rousseau
1937, Henri Matisse
1938, Milenec hvězd (Pašerácký román o nebezpečných výpravách přes hranice)
1938, Král hranice
1938, André Derain
1938, Goya
1938, Edouard Manet
1938, Bratr Žak (Román komediantského osudu, lásky a zrady.)
1938, Masopust (Historický román a lidech hledajících milostné štěstí)
1938, Zrádná obálka (Veselý i smutný příběh z doby nezaměstnanosti)
1938, Poslední karta (Příběhy z celého světa o lásce dobrodružné i věrné)
1938, Modrá a zlatá (O srdci, zmítaném touhou po lásce a úzkostí před smrtí)
1938, Mistr Theodorik
1938, Emil Filla
1938, Antonín Slavíček
1939, Paul Cézanne
1939, Josef Mánes živý pramen národní tradice
1939, Antonín Chittussi
1939, Rembrandt
1939, Antonín Procházka
1939, Jan Vermeer
1939, Munch
1939, Josef Mánes
1939, Kritické glosy k nové poesii české
1939, Zmizelý expres
1939, Dětství s Vrchlickým
1940, Josef Navrátil
1940, Mistr brevíře Jana ze Středy
1940, Julius Mařák
1940, Lemuria
1940, Pohádky a povídky strýce Martina
1940, Hájemství zraku (Stati o výtvarném umění)
1940, Manon Lescaut (Hra o sedmi obrazech podle románu Abbé Prévosta)
1940, Jan Preisler
1940, Josef Navrátil
1940, Vojtěch Sedláček
1940, Hradní věž
1940, Žíněné roucho
1940, Vojáček Hubáček (Podivuhodné příhody českého vojáka ve světové válce)
1941, Loretka (Hra o pěti obrazech)
1941, O umění a umělcích
1941, Gustave Courbet
1941, Albrecht Dürer
1941, Michelangelo
1941, Melancholické procházky
1941, Jindřich Prucha
1941, Stručná historie církve slovanské
1941, Národ sobě (Národní divadlo a jeho umělecké poklady)
1941, Epištoly k nesmělým milencům
1941, Světáci
1942, Albrecht Altdorfer
1942, Josef Mařatka
1942, Antonín Hudeček
1942, Rudolf Kremlička
1942, Antonín Dvořák a Hans Richter
1942, Žlutý soumrak
1942, Karel Purkyně
1942, Holandské zátiší
1942, Kniha o Kosti (Kus české historie)
1943, Smrt v zrcadle
1943, Václav Levý
1944, Hovory u krbu
1944, Břeh snů
1945, Železná doba divadla (Projevy z války)
1945, Eugen Oněgin (Román ve verších)
1945, Stát Přemyslovců a středověká "říše"
1945, 150,000.000
1945, Historický obraz (Část I - III, básně z let 1939-1945)
1946, Kálidás (Dramatická legenda)
1946, Rozchod
1946, Má vlast
1946, Rozchod!
1946, Italské umění od renesance k baroku
1946, Pohádka o zakleté písni
1946, Říkejte si se mnou
1946, Prázdniny Adama Bendy
1946, Láska v pěti podobách
1946, Vlastní životopis Karla IV.
1946, Sedmkrát v hlavní úloze
1946, Marketa Lazarová
1947, Duše a dílo / Podobizny a medailony (Soubor díla F. X. Šaldy, svazek 2.)
1947, Jak jsem hledal zlato a jiné čtení
1947, Antonín Hudeček
1947, Chlapci z Černého kamene
1947, Cizinec hledá byt
1947, O mudrci Bidpajovi a jeho zvířatkách
1947, Jak jsem hledal zlato a diamanty
1947, Land and People (Photographs of Czechoslovakia)
1947, F. X. Šaldy boje a zápasy o výtvarné umění
1947, Uloupený život
1947, Siréna
1947, Londýn patří nám
1947, Konec starých časů
1947, Luk královny Dorotky
1947, Pole orná a válečná
1947, Pekař Jan Marhoul
1947, Čelem proti čelu
1948, Antonín Pelc: Karikatury 1919 - 1945
1948, Studie o umění a básnících (Soubor díla F. X. Šaldy, svazek 9.)
1948, Bibliografie díla F. X. Šaldy
1948, Valašské pohádky
1948, Boje o zítřek / Meditace a rapsodie (Soubor díla F. X. Šaldy)
1948, Rozmarné léto
1948, Dobyté tajemství
1949, Kritické projevy - 1 (1892 -1893) (Soubor díla F. X. Šaldy, svazek 10.)
1949, Moudrý Engelbert
1949, Tak žil Jaroslav Ježek
1949, Hlídač č. 47 (Román)
1949, Zdeňka Fibicha milostný deník (Nálady, dojmy a upomínky)
1950, Hvězdy a pouta (Verše z let 1937 - 1945)
1950, Hořké ráno
1950, Slovácké pěsničky 4 (Sbírka jednohlasých lidových písní)
Subordinate Document
published, title (subtitle)
1947, Jak jsem hledal zlato a diamanty
1947, Tajemství přírody
1947, Bajky
Periodical
published, title (subtitle)
1921/12/15, Život (Výtvarný sborník)
Occassional Print
published, title (subtitle)
1934, Petr Den se vadí s českou literaturou
Collection of Reproductions
published, title (subtitle)
1941, Malá galerie
Supplement
published, title (subtitle)
1949, Realističtí malíři
Song
published, title (subtitle)
1941, Ona = romantická
1942, Prosím nerušit (fox)
1943, Má milá to dobře ví (polka)
1944, Rozvážu uzlíček (valčík)
1944, Ulít mi kanárek (polka )
1944, Matka řeka (píseň)
1944, Hádala se holubička s holubem
1944, Až tě povedu k oltáři (lidový valčík)
1944, Možná - kdo ví? (lidová polka a píseň)
1944, 1000 draků (foxtrot)
1944, Čikičita (rumba)
Private Print
published, title (subtitle)
1937, Panychida za F.X. Šaldu