www.pirati.cz, 2012/06

Mikuláš Ferjenčík

*, České Budějovice (České Budějovice)

 

sex: male

notes:
NK ne - 2012/06

Mikuláš Ferjenčík

Mikuláš Ferjenčík se narodil v Českých Budějovicích, brzy se ale s rodiči přestěhoval do Choltic, malé obce nedaleko Pardubic.
V letech 1998 až 2006 studoval na Gymnáziu Přelouč. V této době také díky stipendiu nadace Open Society Fund dva roky strávil na Brentwood School v Essexu ve Velké Británii, kde složil i tamní maturitní zkoušku. Po necelých dvou letech následně strávených na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy se vydal na Fakultu strojní ČVUT. V roce 2011 ale začal pracovat pro Piráty na plný úvazek (za vlastní peníze), což se s FS ČVUT nedalo příliš skloubit. V září 2011 proto nastoupil na Fakultu humanitních studií Univerzity Karlovy, kde studuje obor Základy humanitní vzdělanosti.
Oslovil ho mezinárodní rozměr Pirátského hnutí a vznik zcela nového myšlenkového proudu v politice, pro který je svobodný Internet důležitější než poplatky u lékaře.
Mluví plynně anglicky a domluví se německy. Hraje fotbal a také má v oblibě akordeon – stejně jako předseda strany. Hrál na něj v – dnes už bohužel rozpadlé – folk-punkové formaci Potomci Slavníkovců.
zdroj - www.pirati.cz, 2012/06

Mikuláš Ferjenčík

www.pirati.cz, 2012/06
 

Mikuláš Ferjenčík

from - to   institution, city, notes
???? - ????   Choltice, Choltice (Pardubice)