Zdeněk Mlčoch

Author's Catalogue
published, title (subtitle), notes
1974   Broučci v díle národního umělce Jiřího Trnky,
1984   Antonín Pospíšil: Ilustrace,
Collective Catalogue
published, title (subtitle), notes
1967   Radar 67, obálka, typografie
1971   25 malířů, sochařů a grafiků z Prahy, obálka, typografie
Book
published, title (subtitle), notes, publisher, city
1948   Uprostřed století (Podobizny lidí devatenáctého věku), , Václav Petr, Praha
1954   Lidé naší doby, přebal, vazba, Svět sovětů, nakladatelství Svazu československo-sovětského přátelství, Praha
1959   Fanta Giro krásná tvář, , Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1960   Rajský ostrov, , Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1962   Chvilky s Josefem Ladou (Několik vzpomínek k nedožitým pětasemdesátinám národního umělce Josefa Lady), typografie, obálka s použitím kreseb Josefa Lady, Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1963   Oceánem světelných roků (Fantastická trilogie), typografie, Mladá fronta, nakladatelství Československého svazu mládeže (ČSM), Praha
1965   Praštěné pohádky, , Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1965   Laris Ridibundus, , Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1968   Případ ztraceného suchoplavce, obálka (kresba Kamil Lhoták), typografie, Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1969   Pětka z kreslení, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1972   Dědeček automobil, přebal, typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1973   Dobrodružství Huckleberryho Finna, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1973   Nepřeletí mne ptáci, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1975   Vzteklouni, typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1975   Tom Sawyer detektivem a jiné povídky, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1975   Miláček národa (Vyprávění o životě a díle Josefa Kajetána Tyla), , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1977   Cizí holka, přebal (kresba Kamil Lhoták), typografie , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1978   Příběhy dona Quijota (Podle díla Cervantesova vypravuje Jaromír John), typografie, Československý spisovatel, Praha
1979   Po stopách dětství, , Klub mladých čtenářů nakladatelství Albatros, Praha
1979   Dora na cestách, přebal (kresba Karel Lhoták), typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1979   Nikola Šuhaj loupežník, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1980   Stisk ruky, , Klub mladých čtenářů nakladatelství Albatros, Praha
1980   Dobrodružství Huckleberryho Finna, obálka (kresba Kamil Lhoták), typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1980   Procházky Prahou, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1982   Ohrada snů (Verše ke kresbám kamila Lhotáka), , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1982   Exlibris a supralibros v českých korunních zemích v letech 1000 až 1900, , Spolek sběratelů a přátel exlibris, Praha
1983   Dora na cestách, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1983   ...Ráj to napohled, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1984   Náhrdelník z Hostýnského hradiště (Románová skladba z minulých časů), , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1985   Štěstí má jméno Jonáš, přebal (kresba Adolf Born), vazba, typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1985   Dobrodružství Toma Sawyera, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1986   Dědeček automobil, typografie, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1986   Výbuch bude v šest, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1986   Dobrodružství Huckleberryho Finna, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1987   Procházky Prahou, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1987   Tři cvoci a cizí holka, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1989   Dobrodružství Toma Sawyera, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1990   Dobrodružství Huckleberryho Finna, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1991   Martin v ráji, , Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
Bibliographical Catalogue
published, title (subtitle), notes
1966   Bibliografický soupis 1949 - 1963 (Státní nakladatelství dětské knihy, Praha ), přebal, vazba, typografie
1975   Bibliografický soupis 1969 - 1973 (69), přebal, vazba, typografie
1980   Bibliografický soupis 1974 - 1978 (74),
1986   Bibliografický soupis knih 1979 -1983 (79),
Medallion
published, title (subtitle), notes
1976   Karel Svolinský,
1976   Jiří Trnka,
1986   Květa Pacovská,
Occassional Print
published, title (subtitle), notes
1976   Cyril Bouda,
1978   Václav Šolc: Byl den můj bouří divých plný,
1983   Kamil Lhoták (Profil autora knih KMČ),
Inventory of Works
published, title (subtitle), notes
1980   Alena Antonová: Soupis grafického díla,