Beata Wilk

* 1967
Graphic Artist

 

nationality: Polish
sex: female

notes:
NKP ne 2020/01

Narozena 1967, žije a pracuje v Krakově. Umělecká studia zahájila na Fakultě výtvarné výchovy Pedagogické university v Krakově a poté absolvovala Fakultu grafiky Akademie krásných umění v Krakově (ateliéry malby a mědirytu). Diplom s vyznamenáním obhájila roku 1994 v ateliéru písma, kde pracovala 2 roky jako asistentka. Stipendistka Ministra kultury a umění za studijní výsledky a umělecké úspěchy.

Účastnila se společných výstav v Polsku, Francii a na Slovensku.

Profesně se věnuje grafickému návrhářství. V Krakově vede WILK STUDIO, které patří k elitnímu Klubu Brand Design při SAR ve Varšavě.

Profesor krakovské Akademie krásných umění Stanisław Wejman o grafických listech Beaty Wilk napsal:

„…impozantní soubor formátově mocných leptů s výrazně monumen-tálními znaky. Tisky jsou černobílé, nicméně nesmírně bohaté způso-bem provedení a zároveň neobvykle lapidární – ve své podstatě magické jako kresby z Nazca nebo naleziště dávných kultur. Rázné a rozmáchlé, byť konstruované, provedené i vytištěné s matematickou logikou a precizností.

Jedna z nejdůležitějších vlastností grafiky a tisku vůbec je možnost multiplikace díla a jeho existence v různých současně probíhajících situacích. Část motivů (matric) těchto leptů tedy byla odvážně použita ke konstrukci kombinovaných tisků, návrhů, objektů i předmětů…“

Beata Wilk

kolektivní
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2011/06/28 - 2011/07/21   Beata Wilk: Grafika, Paweł Kotowicz: Pastely, Galerie 9, Praha