Eliška Čadková

* 1. 10. 1980, Strakonice (Strakonice), Česká republika (Czech Republic)

 

nationality: Czech
sex: female

notes:
NK ne - 2020/10

Eliška Čadková

Malování se věnuji od základní školy. Navštěvovala jsem Základní uměleckou školu ve Strakonicích, kterou vedla paní Dr. Lískovcová. Po ukončení základní školy jsem studovala Střední soukromou výtvarnou školu v Písku, kde nás vyučovali skvělí výtvarníci – pan profesor Doubek, Sýkora, Jakeš a pan profesor Pechánek. Byly to velmi inspirující čtyři roky a Písek je pro mě srdeční záležitost. Dodnes se sem velice ráda vracím.
V Plzni jsem se potom věnovala umění spíš z té ekonomické stránky, což mě později nasměrovalo do Muzea středního Pootaví Strakonice, kde jsem pod vedením paní Jany Šilhanové pracovala a sbírala zkušenosti s instalacemi výstav. Tam jsem pracovala do roku 2008. To jsem odešla na svou první mateřskou „dovolenou“ a dnes se věnuji své druhé ratolesti.
Motivy pro své obrazy hledám v přírodě; motýly, květiny nebo lidi, nevyhýbám se ani portrétům. Oblíbila jsem si techniku olejomalby, občas vyzkouším kresbu bílou rudkou na černý podklad. V poslední době mě zaujala malba čínskou technikou, ale to jsem teprve na začátku.
prachenskemuzeum.cz, 21.10.2020

Eliška Čadková

 

Eliška Čadková

from - to   school, city, faculty, specialization, professor
1995 - 1999   Soukromá střední výtvarná škola, s. r. o., Písek (Písek), propagační výtvarnictví

Eliška Čadková

kolektivní
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2011/10/04 - 2011/10/30   Eliška Čadková, Lukáš Kůs, Prácheňské muzeum v Písku, Písek (Písek)