Stanislav Komárek

* 6. 8. 1958, Jindřichův Hradec (Jindřichův Hradec), Česká republika (Czech Republic)
entomologist, biologist, poet, writer

 

nationality: Czech
sex: male

word:
V letech 1983-1990 žil coby emigrant v Rakousku (Vídeň – Naturhistorické muzeum, Ministerstvo zemědělství, Zoologický ústav Vídeňské univerzity). Od roku 1990 přednáší na UK v Praze, od roku 2001 je profesorem filozofie a dějin přírodních věd (FHS UK, PřF UK, FF UK). Počínaje rokem 1976 hojně cestoval po Balkáně, Středním a Dálném východě, Severní i Latinské Americe a Číně.

Bibliografie
2000 Pitevní praktikum pro pokročilé, Petrov
2002 Opšlstisova nadace, Petrov
2003 Mír s mloky, Petrov
2004 Černý domeček, Petrov
2005 Leprosárium, Petrov

Bibliografie "nepetrovská":
Naučné knihy:
Dějiny biologického myšlení (Vesmír, 1997)
Lidská přirozenost (Vesmír, 1998)
Příroda a kultura (Vesmír, 2000)
Mimikry, aposematismus a příbuzné jevy (Vesmír, 2000)
Spasení těl: moc, nemoc a psychosomatika (Mladá fronta, 2005)

Eseje:
Sto esejů o přírodě a společnosti (Vesmír, 1995)
Hlavou dolů (Vesmír, 1999)

Básnické sbírky:
Kartografie (Alfa, Vídeň 1986)
Kaligrafie (Gryf, 1994)
Holografie (Gryf, 1998)

zdroj - www.ipetrov.cz

notes:
Prof. Doc., RNDr., PhDr.
biolog, entomolog, přednášky z dějin biologie a o vztazích přírody a kultury, práce z oborů, autor básní a esejů filosofických, psychologických a kulturních