cinoherniklub.cz

Martin Čičvák

* 16. 4. 1975, Košice (Košice), Slovensko (Slovakia)
Dramatist,

 

nationality: Slovak
sex: male

NK AUT: mzk2003200070

Martin Čičvák

V roce 1998 absolvoval obor režie na JAMU v Brně. Ve školním divadle Studio Marta inscenoval hry Molière: Tartuffe, B. Brecht: Baal, vlastní hru Sonia agentka, P. A. C. de Beaumarchais: Figarova svatba, G. Steinová: Svět kolem Susan B.. Se studenty Dartingthonské College of Arts nastudoval Strindbergovu Slečnu Julii a Genetovy Služky. Svoji hru Dom, kde sa to robí dobre(Frankie is OK, Peggy is fine and the house is cool) inscenoval na jevišti Grace Theater London, později také ve Studiu Marta, v Norwich Playhouse, ve Východoslovenském divadle Košice a ve Státním divadle v srbském Novém Sadu.
Spolupracoval a spolupracuje s divadly v Čechách a na Slovensku. V Divadle v 7 a půl v Brně inscenoval hru B. Strausse Deset pokojů, ve Východoslovenském divadle Košice hry S. Beckett: Čekání na Godota (ve vlastním překladu), T. Bernhard: Divadelník, W. Shakespeare: Richard III., v Divadle SNP v Martině Brechtova Dobrého člověk ze S-čchuanu.
V Národním divadle v Brně režíroval Bernhardova Imanuela Kanta (za inscenaci získal Cenu Alfréda Radoka – Talent roku 2000), dále Shakespearův Sen noci svatojánské, Straussovu Ithaku, Goldoniho Treperendy, Lessingovu Emilii Galotti a Sofoklovu Antigonu.
Hostoval ve Slovenském národním divadle v Bratislavě, kde inscenoval Brechtovu Matku Kuráž, Schimmelpfennigovu Arabskou noc (Divadelní ceny DOSKY za inscenaci a režii), Schillerovo drama Úklady a láska (nominace na DOSKY 2007), Büchnerova Leonce a Lenu (nominace na DOSKY 2008), drama Johanna Wolfganga Goetha Faust I, II.
Jako režisér působí také v bratislavském Divadle Aréna, kde uvedl Albeeho hru Koza aneb Kto je Sylvia? (Divadelní ceny DOSKY pro Emílii Vášáryovou a Juraje Kukuru), Klimáčkovy hry Komunizmus a Dr. Gustáv Husák, hru Moisése Kaufmana 33 variácií.
V Národním divadle v Praze režíroval Brechtovu hru Dobrý člověk ze Sečuanu, vlastní dramatizaci knihy Tisíc a jedna noc a Shakespearovy hry Kupec benátský a Zkrocení zlé ženy.
Jako operní režisér spolupracoval s Divadlem J. K. Tyla v Plzni, kde nastudoval Belliniho Kapulety a Monteky pod názvem Julie a Mozartův Únos ze Serailu. Pro operu Národního divadla v Praze připravil inscenaci Mozartova Cosi fan tutte. V Divadle na Vinohradech v roce 2013 nastudoval hru Maxe Frische Andorra. Ve slovinském Národním divadle v Lublani inscenoval v roce 2006 Schimmelpfennigovu hru Žena z minulosti. Členem Činoherního klubu je od roku 2000.
cinoherniklub.cz, 23.6.2019

Martin Čičvák

cinoherniklub.cz
 

Martin Čičvák

from - to   institution, city, notes
2000 - ????   Činoherní klub, Praha, Ve Smečkách 26, Praha 1

Martin Čičvák

divadelní představení
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2006/01/14   Tisíc a jedna noc, příběhy z písku, Stavovské divadlo, Praha
2006/01/19   Tisíc a jedna noc. Šeherezádina zahrada, Národní divadlo, Brno (Brno-město)
2006/01/22   Edward Albee: Koza aneb kdo je Sylvie?, Činoherní klub, Praha
2006/01/25   Jean - Babtiste Poquelin Moliere: Misantrop, Činoherní klub, Praha
2006/01/30   Thomas Vinterberg, Mogens Rukov: Rodinná slavnost, Činoherní klub, Praha

Martin Čičvák

www
  published   title (subtitle), publisher, city
  ????   Martin Čičvák (cs.wikipedia.org), cs.wikipedia.org
program
  published   title (subtitle), publisher, city
  2006   Slovenský institut / Slovenský inštitút (Január 2006)
  2006   Slovenský institut / Slovenský inštitút (Február 2006)

Martin Čičvák

kniha
  published   title (subtitle), publisher, city
  2014   Činoherní klub 2005-2015, Euromedia Group, Praha