Jiří Kamenický

Pedagogue, Electrotechnician

 

sex: male

notes:
Ing.

Jiří Kamenický

Ihned po studiích nastoupil do výpočetního střediska MÚZO Praha, kde pracoval na systémech IBM360. V osmdesátých a devadesátých letech získal bohaté zkušenosti v zahraničí, kde pracoval na velkých informačních systémech (CommerzBank, Reuters).
Jiří se spolu se svým bratrem Marianem dostal v druhé polovině 80. let do povědomí odborníků v oblasti IT Kódem bratří Kamenických (wikipedia), neboli vytvořením kódové stránky pro češtinu a slovenštinu pro osobní počítače.
Začátkem devadesátých let založili bratři Kameničtí společnost 5Soft a.s, která se postupem času přetransformovala do společnosti Syntea software group a.s.
Vzhledem k rozpačitým zkušenostem s čerstvými absolventy vysokých škol se Jiří Kamenický v roce 2004 rozhodl založit si vlastní školu – Institut informatiky. Hlavním cílem bylo vytvořit školu, kde by byl obsah učiva definován aktuální potřebou v oblasti IT s praktickým zaměřením, na které by učili ti, kteří danou problematiku reálně řeší.
zdroj - www.iivos.cz

Jiří Kamenický

from - to   school, city, faculty, specialization, professor
???? - ????   České vysoké učení technické, Praha, Elektrotechnická fakulta

Jiří Kamenický

from - to   institution, city, notes
???? - ????   Institut informatiky - Vyšší odborná škola, s.r.o., Praha, Radlická 591/115, objekt A5, zakladatel, pedagog
???? - ????   Syntea software group a.s., Praha, Radlická 591/115, předseda představenstva