Miroslava Kalinová

*, Praha, Česká republika (Czech Republic)
Textile Artist

 

nationality: Czech
sex: female

notes:
odkazová forma
Kalinová, Mirka

Miroslava Kalinová

Jsem textilní výtvarnice. Zabývám se převážně tvorbou Art quiltů. Mezi mé další oblíbené techniky patří monotyp, koláže, tisky, práce s vlnou a dalšími materiály, které souhrnně nazýváme mixed media.
V roce 1968 jsem promovala na Vysoké škole ekonomické Praha. V současné době žiji v Praze a Písku. Vždy jsem se zabývala ručními pracemi. V roce 1998 jsem začala malovat na hedvábí. Absolvovala jsem různé výtvarné kurzy zaměřené na textil. Od roku 2004 se věnuji patchworku. Po zvládnutí tradičního patchworku se můj zájem přesunul do oblasti moderního, současného patchworku - quiltingu. Používám různé výtvarné techniky při vytváření povrchů látek, následně art quiltů. Jsem členkou Bohemia Patchwork Klubu, Art Quilt Klubu CZ a Prácheňské Umělecké Besedy v Písku. Zúčastňuji se výstav pořádaných jak v ČR, tak v zahraničí. Příležitostně pořádám kurzy.
kalinovamirka.cz

Miroslava Kalinová

from - to   school, city, faculty, specialization, professor
???? - 1968   Vysoká škola ekonomická, Praha

Miroslava Kalinová

from - to   institution, city, notes
???? - ????   Písek (Písek), Písek (Písek)
???? - ????   Praha, Praha

Miroslava Kalinová

kolektivní
date of exhibition   exhibition title, place of exhibition
2007/10/03 - 2007/10/31   Jana Harmachová, Miroslava Kalinová: Patchwork, Eva Galová: Textilní koláže, Prácheňské muzeum v Písku, Písek (Písek)
2019/12/06 - 2019/12/31   Prošívané Vánoce, Prácheňské muzeum v Písku, Písek (Písek)

Miroslava Kalinová

podřazený dokument
  published   title (subtitle), publisher, city
  2008   Patchwork - Jana Harmachová, Miroslava Kalinová, Textilní koláže - Eva Galová, Prácheňské muzeum v Písku v roce 2007, 92-94