Pavel Petr

* 3. 1. 1969, Zlín (Zlín), Česká republika (Czech Republic)
art theorist, publicist, curator, poet

 

nationality: Czech
sex: male

word:
Vyučil se obráběčem kovů, pracoval jako zámečník a dílenský plánovač. V polovině devadesátých let byl blízkým spolupracovníkem revue Box, v letech 1995–1997 redaktorem časopisu Host. V roce 1992 nastoupil do provozního oddělení Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně, kde pracuje dosud; rovněž je redaktorem revue Prostor Zlín.

Bibliografie
1990 Déšť ve vězení řeky (2. vyd. 1993), Archa
1993 Křest za hluboké noci , Votobia
1994 Zlé brusy nože , Archa
1995 Rána střeleb , Host
1996 Trojlodí Jakuba , Host
1998 Za svítání Morava , Host
1999 Andělům víno , Větrné mlýny
2000 Srdéčko skonči , MaPa Brno
2001 Javor mrazu javor , Větrné mlýny
2004 S tebou tmavé louky roztroušených ostrovů , Petrov

zdroj - www.ipetrov.cz